menu
Tájékoztató
Ön itt van:  Tájékoztató
information
19
Jún
Hallásébresztés - tények és tévhitek :)

Sokan kérdezik, mi is történik a Hallásébresztés folyamán. Lényegében ez egy 10 napos, csoportos terápia, minden nap naponta kétszer fél óra zenehallgatással jár. És lényegében ez az egyetlen dolog, amit Dr. Pataki László megtartott az előzetesen megismert Dr. Guy Berard / AIT / FST nevű terápiából. A két módszer teljesen más céllal működik.

A Pataki-Kolláth-féle Hallásébresztés a túlérzékeny hallás kezelésére jött létre, tehát a terápián részvétel alapvető feltétele a túlérzékeny hallás, ami garantáltan enyhülni fog, vagy teljes mértékben megszűnnek a zavaró hatások. Közvetett módon más területeken is hoz javulást, de ezek előre nem kiszámíthatók. Az elmúlt két év adatai alapján 95% fölötti eredményességet értünk el a túlérzékeny hallás elmulasztásában.

A 10 nap alatt az egyetlen szabály, hogy semmilyen hangszóróból érkező hangot nem hallgathat a gyermek, igaz, hogy ez a szabály szigorúan betartandó, de jó hír, hogy ez csak a 10 napra érvényes.

Emellett minden más fejlesztés és terápia végezhető, bárhová mehet a gyermek a hangszóróból érkező hangok elkerülésével, mindössze annyit kérünk, hogy ahol egyébként is befogja a fülét, azokat a helyeket kerüljék el. Szintén kérjük, hogy lehetőleg ne szédüljenek el a gyerekek a terápia folyamán. A 11. naptól bármilyen tevékenység szabadon végezhető. 

A terápiát megismételni nem szükséges, 2018-ban mindössze 4 gyermek volt a kezelt 700 főből, akinek második terápiára lett volna szüksége. 

A terápia után nagyjából 3 hónappal kontroll vizsgálatra kell visszajönni, de újabb hallásmérésre (audiológiára) nem szükséges elmenni.

A Hallásébresztés terápia nem váltja ki más terápiák szükségességét, hiszen az esetleges rossz beidegződések átdolgozásához a legtöbb esetben segítségre van szükség. A Hallásébresztés megteremti az alapot ahhoz, hogy más terápiák eredményesebben működjenek. 

Kapcsolódó bejegyzések:
Hallási túlérzékenység következményei
Túlérzékeny hallás tünetei
Elérhetőségek
2
Jún
Betartandó terápiás szabályok
A 10 napos terápia sikeressége érdekében fontos betartani néhány szabályt. Kerüljük a hangszórókból érkező hangokat, például TV, számítógép, rádió, bevásárlóközpontok, stb., mert ezek csökkenthetik a terápia sikerét. A terápia ideje alatt lehetőleg ne forogjon a gyermekünk, a forgó mozdulatokat mellőzzük (körforgás, körhinta). A 10 nap alatt a lehető legkevesebbre kell csökkenteni a gyermeket körülvevő zajokat, hangingereket.
2
Jún
Hallásébresztés
A terápia kifejlesztése Dr. Pataki László gyógypedagógus, logopédus, gyermek fül-orr-gége szakorvos, foniáter és Kolláth Zoltán csillagász szakember áldozatos munkájához fűződik. A terápia alatt a gyermekek fejhallgatóval hallgatnak kifejezetten a számukra készített zenét, 10 egymást követő napon. Naponta kétszer 30 perc zenehallgatás zajlik, a kettő között 3 óra szünet van, amely időben a gyermekek a szülőkkel elmehetnek játszótérre, ebédelni, kisebb kirándulásokat szervezhetnek, vagy maradhatnak a helyszínen játszani. A terápia során gyermekfelügyeletet nem áll módunkban vállalni, azaz minden esetben egy felnőtt személynek kell kísérnie és végig felügyelnie a gyermeket. Minden nap legkésőbb fél 2-kor végeznek a gyerekek a napi programmal. Bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésükre a 36 (20) 592 1292 számon.
18
Márc
Elérhetőségek
Egészségpillér Nonprofit Kft. 1194 Budapest, Pákozd u. 40.  http://www.egeszsegpiller.hu   Tel: +36 20 592 1292 (hívható 9-17 között) E-mail: hallasebresztes@gmail.com   Terápia helyszíne: 1194 Budapest, Pákozd u. 40. PARTNEREK TELEFONSZÁM   Budapest XIX. ker. (KÖZPONT) Egészségpillér Nonprofit Kft. +36 20 592 1292 HÍVHATÓ 9-17 KÖZÖTT Budapest XI. ker. Zenta Stúdió (Fehér-Cserményi Orsolya, Gábor) +36 20 437 7468 HÍVHATÓ 10-17 KÖZÖTT Biatorbágy Gamma Fejlesztő Központ +36 30 261 7276   Dunaújváros   +36 20 541 1041   Gödöllő Varga Iza +36 20 961 4974   Kiskunfélegyháza Dr....
1