menu
Rólunk mondták
Ön itt van:  Rólunk mondták
testimonial
19
Máj
Andris fejlődése

"Először is, nagyon köszönjük a segítséget! A kollégák nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, kényelmes és otthonos volt a hely. Nagyon sok játék várta a gyerekeket. Andris imádta az "elvarázsolt" zenét. Az utolsó nap el is keseredett, hogy vége. 1 nap: mozgása lelassult, először csak azt hittem fáradt, de feltűnt, hogy elmaradt a futás a szobák között 2 nap: ténylegesen lelassult, jóval nyugodtabb volt, a cukkolásra és ingerlésre is nevetve reagált (az eddigi hiszti és sírás helyett), valamint észrevettem, hogy már nem fogja a falat, miközben közlekedik, a dohányzó asztalt nem járja körbe egyszer sem, és rá sem tenyerel, mikor bejön a nagyszobába .... ez eddig mindig így volt a második naptól ezt teljesen elhagyta 3 nap: soha nem tudtunk mesét olvasni, mert a 2. mondattól "elég" volt. Most érdeklődve figyeli, nevet a vicces részeknél, belekérdez ... az olvasásunk egyik nap jobb, a másik nap semmit nem ismer fel ... eddig nagyon nem ment az olvasás .... 4 nap: bkv közlekedéssel is teljesen nyugodt, nem mozog, nem ugrál, nem nyűgös ... a meseolvasás egyre jobban leköti és igényli is minden nap 5 nap: magántanárral már nem veszekszik, értelmesen kommunikál vele, nem utasítja vissza, erőltetésére viccesen, mosolyogva mondja, hogy elfáradt, nem akar több feladatot .... meseolvasás a csúcs .... 9 nap: azonnal megoldotta azt a matek feladatot, ami eddig hatalmas problémát okozott, biztosabban a feladatmegoldása, figyelmét az eddigi 5 percről 25-30ig tarja ... olvasása határozottan jobb lett (még most sem tökéletes, de már szótagolva, lassan olvas) először észleltem, hogy kimondja, hogy mit hall (pl a szobában ülve, 4. emelet - az utcán beszélget 2 ember, vagy zúg a kazánházban valami, távolról jön egy mentő stb) eddig ezt sosem tette 10 nap: szomorú, hogy vége. A kezelés utáni első napon a suliban, barátja lett az a kisfiú, akitől eddig irtózott. Mint kiderült, a kisfiúnak éles, nyávogós hangja volt. Eddig ennyi. Figyelem a továbbiakban is. " Andris anyukája

2016.április.27.

4
Aug
Máté fejlődése I.

A fiamnál már a terápia alatt tapasztaltam változást. Kb az 5. napon észrevettem, hogy tud hangosan tapsolni, azt mondta idáig bántotta a fülét azért nem szerette. A terápia alatt a logopédia gyakorlás sokkal könnyedebben, gördülékenyebben ment és az utolsó nap után, olyan szavakat tudott kimondani, minden nehézség nélkül, ami előtte még a logopédus segítségével sem ment. Végig a terápia alatt, ahogy jelezted is fel volt pörögve, iszonyatosan nagy volt a mozgásigénye és Önmagához képest szófogadatlan volt. A terápián a személyzet készséges, kedves, megértő és segítőkész volt. Nagy szükség is volt rá, igen nehéz csendben eltölteni azokat a fél órákat. A végére már nagyon jó kis csapat lettünk, a gyerekek igazán élvezték a játszóterezést. Számomra nagy megtiszteltetés volt, hogy első nap maga Dr. Pataki László eljött személyesen és megvárta a zenehallgatást és szakított rá időt, hogy egyesével beszéljen a gyerekekkel és valóban érdekelte, hogy megfelelt-e Nekik a zene. Köszönjük a lehetőséget, nagy bizakodással várjuk az eredményt!

4
Aug
Máté fejlődése II.

Hétvégén voltunk az ellenőrző vizsgálaton. Nagyon örülünk az eredménynek, hihetetlen hogy ennyit ügyesedett, csak ámultam, hogy hallja a szavak között a különbséget. Igazából a terápia után Máté akkora pozitív változáson ment keresztül, hogy mindegy lett volna, mit mutat a gép Nekünk már megérte. A terápia alatt igen felpörgött és még legalább egy hétig nem sikerült lehiggadnia, akkora hatással volt rá a zenehallgatás. Már akkor észrevettük, hogy olyan dolgokat csinál meg, amit addig még soha. Bátran ugrált a fotel támlájáról az ágyba, elkezdett rosszalkodni, mint egy korosztályának megfelelő gyerek és olyan szavakat tud minden erőfeszítés nélkül kimondani, amit előtte még logopédussal sem sikerült. Eddig mindig jó volt, ami persze könnyebbé tette a napjainkat, de nem győztük félteni a többi gyerek által okozott sérelmekért. Az Ő lelke annyira tiszta volt, hogy még azt sem tudta elképzelni, hogy meg lehet bántani másokat, nemhogy Ő bántson meg valakit is. Emiatt a csodálatos természete miatt viszont igen kétségbeesve fogadta a sérelmeket. Nagyjából 4-5 hét telt el az ébresztés után, amikor az óvónéni szólt, hogy Máté végre megvédte magát a csoporttársával szemben, 7-8 hét elteltével pedig közölte, mintha kicserélték volna a gyereket. Megbátorodott, jelentkezik, részt vesz mindenben és képes rosszalkodni, már volt büntibe is. Számunkra ez volt a legnagyobb eredmény, így már nyugodt szívvel engedjük el iskolába, már meg tudja védeni Magát! A múlt héten jártunk logopédusnál, aki azzal fogadott, hogy megvan minden hang, már csak azért kell mennünk, hogy Mátéval elhitesse, hogy már hallja a hangok közti különbséget és ezért el is tudja olvasni a szótagokat. Még mai napig is hihetetlen számunkra, hogy 10 napig zenét, hallgatható, élvezhető zenét hallgatott a gyerek és ekkora csoda történt vele. Nagyon hálásak vagyunk Pataki Professzor Úrnak és a Terápiát végzőknek! 

11
Máj
Szülői vélemény

A terápiára két gyermekkel, Emesével és Árpival Békés megyéből érkeztem. A hallgatások alatt és a két hallgatás között is velük voltam.

A gyerekeket az első pár napban minden hallgatás előtt fel kellett készíteni arra, hogy a másik gyermeket nem zavarva csendben kell 30 percig lenni. Az itt dolgozók kedvességükkel, szakmai elhivatottságukkal mindent megtesznek annak érdekében, hogy mindenkinek sikeres hallásébresztése legyen.

A kezelés teljes sikere érdekében mindenképpen jó, ha a szülő vagy a hozzátartozó itt van a kezelések alatt és együtt tud működni abban, a gyermeket ismerve, hogy ezt 30 percre minél hamarabb elérjék. Azáltal, hogy itt vagyunk velük, a gyermek érzi, hogy rá figyelnek, nekünk is fontos a kezelés sikere. Igy otthon is könnyebben betarthatók azok a szabályok, amik fontosak a hallásébresztés sikerében.

Köszönettel Dr. Pataki László Tanár Úrnak és a terápia szervezőinek munkájáért!
Mindenkinek eredményes hallásébresztést kívánok, amit remélem a mindennapokban minél előbb használni és érezni fogunk.

2
Jún
Szülői vélemény

Kisfiammal, Szabival 2009-ben kezdtünk logopédiára járni. Ügy tűnt, az iskolás időre teljesen rendben lesz a beszéde, de 2011 tavaszán szólt a fejlesztő pedagógus, hogy a hallásával van valami probléma, és így kerültünk Pataki doktor úrhoz.
Vizsgálatok kimutatták, hogy túlhallásos Szabi, és ezért kezdtük el a hallásébresztés terápiát.
Nagyon köszönjük Pataki Tanár Úrnak, hogy kidolgozta a terápiát, és köszönjük a lehetőséget a Két Kéz Segítő Alapítványnak, hogy helyet, időt és odafigyelést biztosítottak ennek a dolognak.
A terápia hatékonyságáról még nem tudok nyilatkozni, mivel ma fejezzük be a terápiát, de már a 10 nap nagyon sok mindent adott nekünk.
Nagyon sokféle gyerekkel és szülővel ismerkedtünk meg, és sokat kaptunk az elfogadás, alkalmazkodás iskolájától.
A napi foglalkozások családias környezetben folynak, de nagy odafigyeléssel és amit esetleg nem tudtunk az elméletről, arról információt kaptunk a jelen lévő segítőktől.
Számunkra a hallásébresztés egy nagy lehetőség, hogy a kisfiam az iskolában ne induljon hátránnyal a többi diákkal szemben, és ne befolyásolja a veleszületett probléma a beszédben és írásban és a tanulmányi eredményében.
Remélem, az ellenőrző vizsgálat igazolja, hogy nála is hatékony volt a terápia. Az biztos, hogy akármi is lesz az eredmény, én ajánlani fogom a terápiát a környezetemben mindenkinek, mert egy nagyon jó lehetőség, hogy ennyi energiával, amit a családnak rá kell fordítania erre a terápiára, ilyen lehetőséget kapjanak ezek a gyerekek a teljes javulásra.
Köszönöm!

16
Jún
Cili a terápia 7-ik napján

A 7. nap estéjén írom ezt a pár sort. Elöljáróban pár sort írok Cili utolsó heteiről. Április 16-án, hétfőn tudtuk meg, hogy az az iskola, ahova Cili nővére jár, nem veszi fel Cilit (elsősorban a beszéde miatt tartották iskola-éretlennek, amit minden eddigi vizsgálat cáfolt). Pár nap alatt kellett keresni neki iskolát, megfelelő tanító nénit. Ez sikerült is /ettől a Kriszta nénitől kapta azt a nyuszit, ami a Hallásébresztéseken vele volt-van) Nagy kavarodások voltak a lelkében, a mienkben is, mert teljesen váratlanul ért minket a rossz hír. Pénteken kezdődött a Hallásébresztés, és nagyon vártuk, hogy ez a 10 nap, amit egymás társaságában töltünk, érzelmi tankjainkat is feltöltik majd, hiszen mindig kettesben van valamelyik szülővel egész nap. Számomra nagyon érdekes volt az első FA rajza. Egy lombos cseresznyefát rajzolt, sok cseresznyével a fán, potyogó gyümölcsöket és egy kislányt, aki hintázik. Ez a kislány a nővére volt, Franciska. Nem vagyok pszichológus, de nagyon azt sugallta a kép, hogy valamitől, valakitől búcsúzik lélekben / a potyogó, hulló gyümölcsökkel / és ez a valaki a nővére, akivel nem fog egy iskolába járni.

Ahogy haladtunk előre, úgy láttuk rajta, hogy oldódnak benne is és bennünk is a feszültségek. Hétfőn kezdett el újra úgy rajzolni, hogy élvezte az alkotást, a rajzolást (köszönöm Szilvinek, hogy mindig olyan türelmesen kivárta Cili rajzolását) 

Mit vettünk még eddig észre pozitív változást:

- Cili csúnyán, horkolva aludt, most békésen, szuszogva alszik....

- Határozottabban, szebben ejti a hangokat, főleg a szavak végén. Dob, tök stb. 

Ha szóláncosat játszunk, sokkal ügyesebben maghallja a zöngés-zöngétlen különbségeket / eddig pl. a ’dagad’ szóra simán rávágta, hogy ’gömb’, nem hallotta meg a különbséget /.

- Érdekelni kezdték a betűk, próbál szavakat kibetűzni.

- Április 11-én, még a terápia előtt tanult meg kétkerekűzni, most már teljes biztonsággal indul, kanyarodik stb.

- Nagyon nagyokat esett régebben, ha megbotlott, teljes testével zuhant előre egy kisebb botlás nyomán. Ma, csütörtökön megint megbotlott, láttam magam előtt, hogy újra arcra, hasra esik, de szépen „visszahozta” az egyensúlyát és nem esett el.

Röviden ennyi lenne az eddigi tapasztalat, írni fogjuk a további változásokat, javulásokat, hogy 6 hét múlva hosszú listával menjünk kontrollra…J

Köszönjük eddig is, amit kaptunk!

2012. április 26.

1